În lumea plină de maşini de transmis informaţii la distanţă, în care realitatea inundă ecranele dispozitivelor de comunicare neîncetat, în care fake news-ul îşi întinde tentaculele, este dificil să pui ordine în haos şi să decupezi din fluxul nesfârşit de evenimente doar pe acelea care sunt cu adevărat relevante şi merită să fie cunoscute de opinia publică.

Rador şi-a asumat această misiune, promovând neutralitatea, credibilitatea, obiectivitatea şi profesionalismul.

„Radio Observator” – caci aşa se traduce acronimul din titlu, Agenţia de Presă RADOR este una din principalele surse de informare ale posturilor Radio România. Înfiinţată în 1990 ca redacţie a Radiodifuziunii Române, şi-a luat numele după prima mare agenţie interbelică. RADOR-ul interbelic, născut la 16 iunie 1921, era o prescurtare de la „Radio Orient”. Orientul şi Occidentul se întâlnesc armonios la Agenţia de Presă RADOR. Aceasta preia şi transformă în buletine, fluxuri de ştiri, calendare de evenimente informaţii din peste 1000 de surse naţionale şi internaţionale, editate în 15 limbi străine.

Aici, sunt monitorizate peste 50 de posturi de radio şi televiziune din lume, peste 400 de publicaţii străine şi peste 800 de site-uri şi publicaţii româneşti. Europa, America de Nord, America Latină şi parţial Asia, Africa şi Australia, un mix cultural, lingvistic şi informaţional impresionant.

La mulţi ani tuturor utilizatorilor Rador, partenerilor şi echipei agenţiei!