Un voluntar al Gării de Nord a plecat spre Lumină

Zi tristă pentru voluntarii Gării de Nord, duminică, 26 iunie. Peste 40 dintre ei au îmbrăcat vesta verde, atât de cunoscută, peste hainele negre și i-au spus rămas bun colegei lor, Mimi. Mimi (Gabriela Vlăsceanu) a fost o jurnalistă valoroasă, meritele sale au fost recunoscute în anul 2002, când a fost premiată la Gala Premiilor Clubului Român de Presă, secțiunea presă scrisă – știre de agenție. A făcut parte din redacțiile Agerpres, Jurnalul Național, Atac, Interesul Public.
Gabriela Vlăsceanu a fost prezentă încă din primele zile ale războiului din Ucraina la Gara de Nord, alături de ceilalți voluntari, pentru a aduce alinare sutelor de refugiați ce tranzitează cel mai mare punct feroviar din România. Sufletul său mare și zâmbetul cald au adus liniștea pe fețele a zeci și zeci de micuți care au călătorit cu trenul, fugind de bombe și război.
Dispariția sa bruscă i-a îndurerat și bulversat pe colegi. Cu acceptul familiei, vesta de voluntar, pe care a iubit-o atât de mult, a fost pusă alături de trupul lui Mimi, iar lumânările au ars alături de fotografiile sale, așezate cu respect în sălile de primire ale refugiaților din Gara de Nord, în acest weekend.
Drum bun spre Lumină, Gabriela Vlăsceanu!

RADOR – 26 iunie