Lumea are nevoie de pace (Papa Francisc)

Şi astăzi, în rugăciunea de duminică adresată credincioșilor prezenți în Piața San Pietro de la Vatican, Papa Francisc s-a referit la războiul din Ucraina. Suveranul Pontif a subliniat că lumea are nevoie de pace, dar aceasta se construiește cu o nouă logică a relațiilor internaționale, nu pe frica reciprocă dintre națiuni. Corespondenta RRA, Elena Postelnicu, transmite.

Reporter: Criza ucraineană ar fi trebuit să fie, dar încă poate deveni, o provocare pentru oameni de stat înțelepți, capabili să construiască în dialog o lume mai bună pentru noile generații, a subliniat Papa Francisc, după rugăciunea sa de duminică, Angelus, referindu-se din nou la războiul din estul Europei.

Papa Francisc: Fac apel la liderii națiunilor și organizațiilor internaționale să reacționeze la tendința de accentuare a conflictului. Lumea are nevoie de pace. Nu de o pace bazată pe echilibrul armelor, pe frica reciprocă. Nu, nu este de ajuns. Acest lucru înseamnă să ne întoarcem în istorie cu 70 de ani în urmă.

Reporter: Suveranul Pontif a pledat și de această dată pentru pace și respect între populare, care se construiesc cu o nouă logică a relațiilor internaționale.

Papa Francisc: Este necesar să trecem de la strategiile de putere politică, economică şi militară la un proiect de pace globală. NU unei lumi divizate între puteri aflate în conflict, DA unei lumi unite între popoare şi civilizaţii care se respectă reciproc./csimion/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 3 iulie