Forumul privind securitatea Atlantic-Marea Neagră

Toate statele membre ale Uniunii Europene ar trebui să participe la procesul de reconstrucție a Ucrainei, a declarat ministrul economiei, Florin Spătaru, la Forumul privind securitatea Atlantic-Marea Neagră. Ministrul a amintit de sprijinul oferit de România ucrainenilor care au fugit din calea războiul.

Florin Spătaru: Cred că reconstrucția Ucrainei este responsabilitatea unei societăți europene civilizate și noi toți, toate țările Uniunii Europene, trebuie să contribuim la acest lucru. Pe de altă parte, dacă ne întrebăm când va începe reconstrucția Ucrainei, aș spune că început deja în prima zi de război. De ce? Pentru că au fost mii, milioane de refugiați care au părăsit Ucraina, încercând să găsească pe termen scurt o evadare, o soluție pentru ei și pentru familiile lor și să supraviețuiască. Ce s-a întâmplat? Polonia și România, țările care sunt foarte aproape de granița cu Ucraina, au oferit deja din prima zi sprijinul lor umanitar.

De asemenea, guvernul român a făcut posibil ca mii de oameni, de ucraineni, să aibă un loc de muncă, să se integreze în societate, să ofere copiilor posibilitatea de a învăța, și aceasta este baza reconstrucției Ucrainei./gpodea/cpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 8 iulie