Fonduri pentru plata despăgubirilor către familiile victimelor din dosarul Colectiv

Ministrul de finanțe anunță că a propus Executivului ca la rectificarea bugetară ce va avea loc în viitorul apropiat să fie inclusă alocarea fondurilor pentru plata despăgubirilor către familiile victimelor din dosarul Colectiv.

Într-un mesaj pe Facebook, Adrian Câciu scrie că soluția a fost susținută de întreaga echipă guvernamentală, astfel încât instituțiile statului desemnate de justiție cu plata despăgubirilor vor putea primi rapid toți banii necesari. ”Este un gest absolut necesar din partea statului pentru familiile victimelor de la Colectiv.” -notează ministrul de Finanțe, citat de reporterul RRA, Petruța Dinu.

La mijlocul lunii mai, Curtea de Apel București a decis că Primăria Sectorului 4 și ISU București Ilfov vor plăti în solidar cu patronii clubului Colectiv și doi pirotehniști, daune morale și materiale de peste 50 de milioane de euro către victimele incendiului din octombrie 2015 și către familiile lor. În urma incendiului, au murit 65 de oameni, iar alți aproape 150 au fost grav răniţi./lalexandrescu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 13 iulie