Serghei Şoigu a dispus să se intensifice activităţile forţelor ruse în cadrul operaţiunii militare speciale din Ucraina

Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a dispus să se intensifice activităţile forţelor militare ruse în absolut toate direcţiile liniei frontului în cadrul operaţiunii militare speciale ruse din Ucraina, anunţă Serviciul de presă al Ministerului Apărării al Federației Ruse.

Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a inspectat trupele Districtului Militar Sud şi Districtului Militar Centru, care participă la operaţiunea militară specială rusă din Ucraina şi le-a ordonat să intensifice operaţiunile militare în toate zonele operaţionale, a informat Ministerul rus al Apărării. ”Ministrul a dat instrucțiunile necesare pentru a crește în continuare activitățile formaţiunilor militare în absolut toate zonele operaționale, pentru a exclude posibilitatea ca regimul de la Kiev să provoace lovituri masive cu rachete și artilerie asupra infrastructurii civile și a locuitorilor așezărilor din Donbas și din alte regiuni”, a menționat Ministerul Apărării al Federației Ruse.

Ministerul a adăugat că Șoigu a inspectat grupările de trupe rusești Sud și Centru, care îndeplinesc misiuni în cadrul operaţiunii militare speciale ruse din Ucraina. ”În conformitate cu decretul președintelui Rusiei, ministrul apărării al Federației Ruse, generalul de armată Serghei Șoigu, a oferit medaliile Steaua de Aur a Eroului Federației Ruse general-colonelului Aleksandr Lapin și general-maiorului Esedull Abacev pentru curajul și eroismul lor”, a informat Ministerul Apărării al Federației Ruse.

Ultima dată când ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a efectuat o inspecție a forţelor militare ruse implicate în operaţiunea militară specială rusă din Ucraina a fost pe 26 iunie. /vdraguta/schelaru

www.interfax.ru – 16 iulie