Armata ucraineană, cu ajutorul HIMARS, a distrus postul de comandă al Diviziei Aeropurtate Ruse 106 (ISW)

Forțele Armate ale Ucrainei cu ajutorul sistemelor HIMARS au distrus poziţiile de comandă şi postul de comandă al Diviziei de Aeropurtate a Armatei Ruse. Armata ucraineană, folosind sistemele de rachete HIMARS, au ucis şi rănit patru comandanți ruşi adjuncți ai Diviziei 106 Aeropurtate a Armatei Ruse, relatează RBC-Ucraina cu referire la Institutul pentru Studiul Războiului, ISW.

Agențiile de presă ruse au relatat despre decesul comandanților adjuncți ai Diviziei 106: colonelul Serghei Kuzminov, colonelul Andrei Vasiliev și colonelul Maksim Kudrin, ceea ce, aparent, confirmă rapoartele Forțelor Armate ale Ucrainei, conform cărora au atacat cu HIMARS Şahtersk, pe 9 iulie, şi au ucis sau rănit o parte semnificativă din conducerea Diviziei 106.

Centrul Ucrainean pentru Comunicații Strategice a anunțat pe 12 iulie că un comandant adjunct al Diviziei 106 Aeropurtate se află în stare critică. Pentagonul a declarat că sistemele americane de rachete M142 HIMARS au un impact semnificativ asupra războiului din Ucraina. De asemenea, RBC-Ucraina a scris că sistemele de lansare de rachete HIMARS au ajuns în Ucraina pe la sfârșitul lunii iunie. SUA au promis că vor preda cele mai noi sisteme de apărare aeriană și chiar mai multe HIMARS Kievului./vdraguta/schelaru

www.rbc.ua – 16 iulie