Numărul de accidente în care au fost implicate trotinetele electrice a crescut în ultima perioadă

Numărul de accidente în care au fost implicate trotinetele electrice a crescut în ultima perioadă. În toată ţara, politiştii verifică modul cum se comportă cei care folosesc astfel de mijloace de transport. Ce reguli de circulaţie trebuie respectate aflăm de la Cătălin Purcaru:

Reporter: Circulația trotinetelor electrice este interzisă pe trotuare. Ele pot fi folosite doar pe pistele de bicicletă sau pe drumurile din localități. Trotinetele electrice pot fi conduse numai în linie dreaptă, urmărind traseul drumurilor publice, iar schimbarea direcției de mers se face prin deplasarea conducătorilor pe lângă acestea, cu respectarea regulilor privind circulația vehiculelor trase sau împinse cu mâna.

Tinerii care nu au împlinit 14 ani nu pot conduce trotinete sau biciclete pe drumurile publice, iar casca este obligatorie pentru cei care nu au împlinit încă 16 ani. Transportul pasagerilor este interzis pe trotinetele electrice.

Echiparea trebuie să fie ca în cazul bicicletelor și a mopedelor, astfel încât pe timpul nopții să fie asigurate mijloacele de iluminare și dispozitivele reflectorizant florescente. Cei care nu respectă regulile privind circulația bicicletelor sau a trotinetelor electrice riscă sancțiuni care pot ajunge până la 700 lei./apostelnicu/dsirbu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 23 iulie