Timpi mari de așteptare la trecerea frontierei dintre Ungaria și România

Realizator: Gabriela Mitrovici – Traficul pentru autoturisme este îngreunat atât pe sensul de intrare în România, cât şi pe cel de ieşire, deopotrivă prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac 2, situat pe autostrada A1, cât şi prin Nădlac 1, situat pe DN 7. La Nădlac 2, cei care intră în ţară aşteaptă pentru controlul documentelor de călătorie circa 120 de minute, la fel ca şi cei care doresc să iasă. La Nădlac 1, la intrarea în ţară se aşteapta circa 60 de minute şi 90 la ieşire. Traficul intens este generat de turişti, dar şi de români stabiliţi în străinătate care încep să vină în ţară pentru vacanţa de vară. Toţi sunt foarte nemulţumiţi de cozile foarte mari, transmite corespondentul RRA, Ioan Suciu.
Reporter: Bună ziua! De unde veniți?
-: Din Anglia.
Reporter: Cât ați stat în frontieră?
-: În jur de două ore. Pe timp de vară, da, mereu așa este, da. Dar nu am încotro, alte șanse nu sunt.
Reporter: Ce faceți în țară?
-: În România în concediu, apoi plecăm în altă țară.
-: Din Germania și am stat o oră jumătate la intrare în vamă, la Nădlac. Trebuie să se audă că de 20 de ani nu suntem în stare să dispară granița aceasta. Uitați, la șapte milioane de români care sunt plecați în Europa, stau să se roage să vină în țară.
Reporter: De unde ați sosit?
-: Din Anglia.
Reporter: Ați făcut mult până aici?
-: Trei kilometri am făcut cât am făcut din Anglia.
-: N-am mai putut suporta în microbuz, înăuntru, căldura. Vă dați seama.
-: Să facă ceva să fie mai bine pentru oamenii care circulă.
Reporter: De cât timp stați în frontieră?
-: De două ore. Greu, căldură.
-: Până aici nu ne-a oprit nimeni, aici am început și am stat /…/.
Realizator: Poliţia de Frontieră a suplimentat personalul pentru controlul documentelor până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere şi menţine un contact permanent cu autorităţile de frontieră din Ungaria, astfel încât controlul să se desfăşoare cu operativitate. Cozi mari sunt şi la alte puncte din ţară, în Satu Mare, la Urziceni şi la Petea, 60 de minute, la fel şi în Dolj, la Bechet./abranescu/ilapadat

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 30 iulie)