Primarul general Nicuşor Dan, despre măsura privind plata locurilor de parcare din Bucureşti

Șoferii care nu plătesc taxa de parcare în locurile special trasate aflate în Administrația Primăriei Generale riscă amenzi de 200 de lei și chiar blocarea roților, pentru abatere repetată.

Măsura se va aplica de la 15 august, iar tarifele pornesc de la 10 lei pe oră în centru la 2,50 lei, în parcările aflate mai departe de zona centrală – a anunțat primarul general Nicușor Dan.

Nicuşor Dan: Decizia de a-l aplica începând cu 15 august a venit pentru a obișnui. Avem un trafic mai redus în luna august și traficul mare începe în luna septembrie, când încep și școlile, se termină și concediile.

Decizia „15 august” a fost luată pentru a învăța bucureștenii cu aplicarea acestui regulament, pentru ca ei să știe, în momentul în care se întorc, la 1 septembrie. Eu răspund pentru administrația asta. De ce nu s-a aplicat în trecut nu știu.

Realizator: Nicușor Dan a mai anunțat că în paralel se lucrează la un nou regulament și a explicat că doar Consiliul General decide prin vot tarifele de parcare – ne-a transmit reporterul Alexandru Lancuzov./cvanatoru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 3 august