Din 15 august, Primăria Capitalei va aplica un regulament de parcare valabil de trei ani

Din 15 august, Primăria Capitalei va aplica un regulament de parcare valabil de trei ani, în încercarea de a rezolva una dintre marile probleme ale oraşului – parcarea în zona centrală. Regulamentul votat încă din 2019 prevede amenzi şi blocarea roţilor pentru şoferii care nu-l respectă. Ce se schimbă de la jumătatea lunii ne spune Alexandru Lancuzov.

Reporter: Primăria Capitalei administrează aproximativ 13.000 de locuri de parcare marcate cu vopsea albastră în cele trei zone tarifare: prima – ultracentrală – cu un tarif de 10 lei pe oră, zona a doua cu 5 lei pe oră și parcările mai îndepărtate de centru cu 2,5 lei pe oră. Prețurile sunt stabilite încă din 2019, dar măsurile pentru sancționarea șoferilor care nu plătesc parcarea, deși folosesc locurile primăriei, au întârziat să apară. Sunt locuri de parcare, altele decât cele pe care le-au trasat primăriile de sector sau care se închiriază în regim de parcare de reședință. Totuși, din 15 august, Primăria Generală anunță că va aplica regulamentul Consiliului General votat acum trei ani, iar șoferii care nu-l respectă riscă amenzi de 200 de lei și chiar blocarea roților.

Diana Mardarovici, consilier general, reprezentant al primăriei în compania de parcări: Pentru mașinile parcate neregulamentar acolo unde nu sunt spaţii de parcare amenajate se vor aplica amenzi de către Poliția Rutieră. Pentru cei care nu plătesc parcarea, conform regulamentului de parcări, pe spații amenajate se vor aplica amenzi de către compania de parking în colaborare cu Poliția Locală. În ceea ce privește scanarea automată a numerelor, asta se va întâmpla mai târziu, dar în continuare noi putem verifica orice mașină parcată.
Reporter: Tariful pentru parcare în centru ar putea fi redus la jumătate, de la 10 lei pe oră la 5 lei pe oră, și se vor introduce abonamente de noapte pentru riverani de 50 de lei pe lună, potrivit unui proiect pe care l-a anunțat viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu./geftene/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 5 august