Ministerul Justiției va verifica reputația celor dispuși să cumpere mass-media – Malyuska

Ministerul Justiției plănuiește să verifice reputația de afaceri a celor interesați să cumpere mass-media.

Despre aceasta a anunțat șeful Ministerului Justiției, Denys Malyuska, transmite serviciul de presă al ministerului.

„În timpul ședinței de guvern, Cabinetul de Miniștri a adus modificări Regulamentului Ministerului Justiției al Ucrainei, conform căruia Ministerul Justiției a fost autorizat să efectueze o verificare a reputației în afaceri a cumpărătorului (cumpărător potențial) al mass-media, „, se arată în mesaj.

În special, aceasta ar trebui să asigure punerea în aplicare a legii „anti-oligarhice” „Cu privire la prevenirea amenințărilor la adresa securității naționale asociate cu influența excesivă a persoanelor care au o pondere economică și politică semnificativă în viața publică (oligarhi)”.

„În temeiul  adresării  cumpărătorului (potențialului cumpărător) doritor de a achiziționa  mass-media, departamentul nostru specializat va efectua o verificare a reputației de afaceri a unui astfel de cumpărător. Adică o evaluare a informațiilor privind identificarea conformității sau nonconformității a persoanei identificate  cerințelor  Legii deoligarhizării”, a explicat Denys Malyuska.

Potrivit acestuia, în viitor, rezultatele unei astfel de inspecții vor fi trimise Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei și vor fi raportate cumpărătorului mass-media relevant.

Eugen Cojocariu, Radio Romania International