Compania Militară Privată „Wagner” a recrutat o mie de deținuți în două colonii din regiunea Rostov – mass-media

Compania privată rusă „Wagner” a recrutat o mie de deținuți în două colonii corecționale situate în regiunea Rostov a Federației Ruse, în timpul vizitelor  personale ale  oligarhului  Evgheni Prigojin, căruia i se atribuie controlul mercenarilor.

Acest lucru este raportat de publicația rusă „Vot Tak”.(Iată așa)

Evgheni Prigojin a vizitat două colonii corecționale din regiunea Rostov, unde a recrutat o mie de deținuți pentru război. Un deținut din colonia  VK-15 din Bataysk, care a refuzat să meargă pe front, a raportat,  că în colonia sa Prigojin a reușit să mobilizeze pentru  „Wagneru”. „700 de deșinuți pentru  a participa la războiul din  Ucraina – aproape jumătate din numărul total de „rezidenți ai instituției corecționale”, – scrie publicația.

Sursa publicației din colonie a raportat că Dmytro Utkin, comandantul Companiei Militare Private , a sosit în colonie împreună cu omul de afaceri – ambii ar fi zburat cu elicopterul personal al lui Prigojin. Totodată, camerele  de înregistrare personale ale  angajaților Serviciului Federal de Penitenciare au fost închise înainte de apariția oligarhului, iar administrația coloniei era tensionată, a spus deținutul.

Potrivit sursei, Yevgeny Prigojin a recrutat criminali și tâlhari pentru război. Totodată, le-a spus deținuților coloniei  IC-15, care s-au adunat în  piașa coloniei , că „odată ajunși acolo (la război – n.red.), faceți ce vreți cu ucrainenii, nu veți fi pedepsiți deloc  pentru asta.”

Potrivit jurnaliștilor „Vot tak”, Prigojin a vizitat o altă colonie din regiunea Rostov, unde a reușit să recruteze aproximativ 300 de prizonieri.

Prizonierilor  care s-au înscris li s-a promis nu numai libertate după șase luni de serviciu, ci și posibilitatea de a lupta din nou dacă vor nimeri din nou după gratii, scrie publicația.

Eugen Cojocariu, Radio Romania International