Trei concursuri de frumuseţe canină în Cetatea Medievală din Târgu Mureş

Trei concursuri de frumuseţe canină au loc în acest sfârşit de săptămână în Cetatea Medievală din Târgu Mureş. „Mureş Dog Show”, „Dracula Dog Show” şi „Transilvania Dog Show” reunesc peste 900 de câini din 40 de ţări, transmite corespondenta noastră Marcela German, ocazie pentru curioşi să vadă cele mai frumoase exemplare din lume, dar şi rase rar întâlnite.
Reporter: După ce ieri a avut loc expoziția „Mureș Dog Show”, astăzi, evenimentul găzduiește cea mai importantă competiție, explică președintele Asociației Chinologice din Mureș, Lokodi Csaba Zsolt:
Lokodi Csaba Zsolt: Favoritul este „Dracula Dog Show”, pentru că toată lumea acolo dorește să câștige și suntem 750 în catalog. Avem aproape 200 de rase prezente aici, în Cetatea Medievală, din 40 de țări. Este o participare internațională de 70%.
Reporter: De unde veniți și cu cine ați venit?
-: Vin din București. Este o femelă de Labrador Retriever junioară, tocmai a luat un titlu acum, Best Junior. Pentru prima competiție, eu zic că e destul de bine.
Reporter: Care sunt calitățile ei?
-: Este un concurs de frumusețe, se urmărește dacă întrunește trăsăturile specifice rasei, dacă are un comportament adecvat.
Reporter: Cât i-a crescut prețul în acest moment?
-: Nu fac chestia asta pentru bani și nu am făcut o evaluare a ei. O fac din pasiune. Mai am o femelă, ea a câștigat la Ploiești. De partea financiară nu sunt atât de interesat.
Reporter: Deși e o cheltuială.
-: Este o cheltuială. Dar, ca orice pasiune, implică niște costuri.
Reporter: Expoziția canină internațională va continua mâine, în Cetatea Medievală din Târgu Mureș, cu a treia competiție din program, „Transilvania Dog Show”./dsirbu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI ,10 septembrie