NOUA STAGIUNE LA SALA RADIO: abonamente și bilete pentru primele 3 luni de concerte

Sala Radio, cea mai mare sală de concerte simfonice din România, își redeschide în curând porțile pentru noua stagiune de concerte (2022-2023). Biletele și abonamentele pentru evenimentele muzicale ale toamnei (octombrie-decembrie 2022) vor fi disponibile începând de joi, 29 septembrie 2022.

Dirijorul britanic DUNCAN WARD, care va debuta în curând la Metropolitan Opera (New York), dirijând celebra operă mozartiană „Flautul fermecat”, se va afla la pupitrul Orchestrei Naționale Radio vineri, 14 octombrie 2022, în concertul ce inaugurează noua stagiune de la Sala Radio.

Tânărul dirijor ADAM HICKOX, sub bagheta căruia vor evolua în perioada următoare BBC Scottish Symphony Orchestra sau Royal Philharmonic Orchestra – Londra va dirija la început de noiembrie Orchestra de Cameră Radio   într-un frumos concert Haydn/Dvořák/Mozart. Laureat al Concursului Internațional de Dirijat Gustav Mahler,   Germania – 2020, FINNEGAN DOWNIE DEAR, care va debuta în noua stagiune la Staatsoper Berlin, este invitat la Sala Radio să dirijeze un concert Beethoven/Schubert. Câștigător al prestigiosului premiu Deutscher Dirigentenpreis (Premiul Dirijorilor Germani) în 2015, dirijor șef al Orchestrei Simfonice din Vorarlberg – Austria, LEO McFALL este de asemenea invitat să asigure conducerea muzicală a Orchestrei de Cameră Radio în noua stagiune. Pe lângă aceștia, dirijori aplaudați pe scenele internaționale, ca muzicianul vienez SASCHA GOETZEL, violonistul și dirijorul francez DAVID GRIMAL sau artistul de origine britanică RUMON GAMBA vor reveni pe scena bucureșteană în noua stagiune.

Sala Radio se va bucura și de prezența unor mari artiști români, ca dirijorii CHRISTIAN BADEA, CRISTIAN MANDEAL, NICOLAE MOLDOVEANU, GABRIEL BEBEŞELEA, alături de soliști precum: violonistul VALENTIN ȘERBAN – câștigător al Concursului Internațional George Enescu 2020-2021, violoncelistul ȘTEFAN CAZACU – finalist al aceleiași competiții sau violoncelistul CORNELIUS ZIRBO – care s-a perfecționat la Paris, unde a studiat în cadrul Clasei de Excelență de Violoncel a lui Gautier Capuçon, desfășurată la Fundația Louis Vuitton. Trei pianiști cu rădăcini românești, dar care scriu istorie pe marile scene europene – ALEXANDRA SILOCEA, TEO GHEORGHIU și RALUCA ŞTIRBĂŢ – sunt invitați să evolueze în noua stagiune. De asemenea, îi veți aplauda în lunile următoare la Sala Radio pe cunoscuții soliști ai Orchestrelor și Corurilor Radio România: violonistul ALEXANDRU TOMESCU, violoncelistul RĂZVAN SUMA și pianistul HORIA MIHAIL.

Printre „hit-urile” simfonice pe care le veți asculta în perioada octombrie-decembrie 2022 la Sala Radio se numără celebra compoziție semnată de Stravinski Sacre du Printemps (Ritualul primăverii), Concertul în Re major pentru vioară și orchestră de Beethoven, Tablouri dintr-o expoziție – Musorgski/Ravel, Gloria – Vivaldi, Simfonia nr. 9 – Din lumea nouă – Dvořák sau celebra Rhapsody in Blue creată de Gershwin, alături de o lucrare în primă audiție în România – Swing Symphony – compusă de celebra personalitate a jazz-ului mondial Winton Marsalis.

Pe lângă evenimentele speciale prezentate de Orchestra Națională Radio și Orchestra de Cameră Radio, stagiunea de concerte oferită de Radio România readuce în fața publicului seri de folclor propuse de Orchestra de Muzică Populară Radio și invitații săi și evenimente dedicate jazz-ului, susținute de Big Band-ul Radio, dirijat în această stagiune de Simona Strungaru.

În perioada 29 septembrie – 4 octombrie 2022 vor fi disponibile la vânzare abonamentele pentru primele 3 luni ale noii stagiuni de concerte (octombrie-decembrie). Cele două formule de abonament vor cuprinde concertele Orchestrei Naționale Radio, respectiv pe cele ale Orchestrei de Cameră Radio. Pentru a vedea care sunt evenimentele din stagiune la care sunt valabile abonamentele, va rugăm să consultați secțiunea de program de pe site-ul www.orchestreradio.ro.

Tot începând de joi, 29 septembrie 2022 vor putea fi achiziționate biletele individuale pentru concertele susținute de Orchestra de Muzică Populară Radio, Big Band-ul Radio și Corul de Copii Radio. Biletele pentru evenimentele prezentate de Orchestra Națională Radio și Orchestra de Cameră Radio vor deveni disponibile DUPĂ vânzarea abonamentelor, începând cu data de 5 octombrie 2022.

Preţuri abonament pentru concertele ORCHESTREI NAŢIONALE RADIO:

– Abonamente de acces:

– categoria I – 714 lei
– categoria a II-a – 571 lei
– categoria a III-a – 428 lei

– Abonamente cu valoare redusă (pensionari, elevi, studenţi)

– categoria I redus – 428 lei
– categoria a II-a redus – 345 lei

Preţuri abonament pentru concertele ORCHESTREI DE CAMERĂ  RADIO:

– Abonamente de acces:

– categoria I – 378 lei
– categoria a II-a – 302 lei
– categoria a III-a – 227 lei

– Abonamente cu valoare redusă (pensionari, elevi, studenţi)

– categoria I redus – 227 lei
– categoria a II-a redus – 181 lei

Pentru detalii puteţi contacta casa de bilete telefonic: 021. 314.68.00.

Pentru programul casei de bilete, vă rugăm să consultați site-ul oficial www.orchestreradio.ro – secțiunea Bilete.

Biletele sunt disponibile și în sistem online pe iabilet.ro. Biletele sunt, de asemenea, disponibile și în magazinele Flanco, benzinăriile Rompetrol, Metrou Unirii 1, magazinele „Muzica”, IQ BOX, Uman și pe terminalele Selfpay. Online, puteți plăti cu cardul, prin Paypal, carduri de tichete culturale Sodexo, pe factură la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier, oriunde în țară.

Abonamentele cu preţ redus se pot achiziţiona numai de la casa de bilete a Sălii Radio, pe baza unei copii a talonului de pensie şi a cărţii de identitate.

RADOR – 27 septembrie