Asociația Studenților la Comunicare organizează a patra ediție „The Meet Week”

Asociația Studenților la Comunicare (ASC) organizează, în perioada 3-7 octombrie 2022, cea de-a patra ediție a proiectului „The Meet Week”, dedicat bobocilor Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării (FJSC). Proiectul se va desfășura în format fizic, deoarece, după doi ani de pandemie, suntem pregătiți să începem activitatea exclusiv fizic.

„The Meet Week” are ca scop introducerea studenților din anul I în mediul universitar și familiarizarea lor cu orașul București, dar și cu noii lor colegi. De asemenea, prin acest proiect, ne dorim să prezentăm bobocilor lumea voluntariatului și să îi atragem să se înscrie în asociația noastră.

În fiecare dintre cele cinci zile, se va desfășura o activitate diferită:

3.10 – Meet ASC: activitate unde voluntarii ASC vor prezenta bobocilor informații despre facultate, asociație, proiectele pe care ASC le are, departamentele și alte lucruri specifice facultății. Pe lângă toate acestea, voluntarii vor desfășura câteva jocuri de cunoaștere pentru acomodare.

4.10 – Neon Party: voluntarii vor organiza o petrecere cu tematică neon într-unul din cluburile Bucureștiului. Toți studenții facultății sunt invitați la această petrecere pentru a se distra, a socializa și a cunoaște cât mai multă lume. În cadrul petrecerii, se vor organiza concursuri cu premii.

5.10 – Fresh AD: după o petrecere, este binevenită o zi de relaxare. Una dintre specializările facultății noastre este publicitatea, motiv pentru care, în cadrul Fresh AD, bobocii vor învăța să facă de la zero o reclamă. Rolul acestui proiect este de a colabora unii cu alții și de a se acomoda să lucreze în echipă cu persoane noi. La această activitate vor fi 2 premii: unul pentru cea mai originală reclamă și celălalt – pentru cea mai amuzantă reclamă.

6.10 – Treasure Hunt: în această zi, va avea loc o cursă distractivă, cu provocări și întrebări, care va dura trei ore. Echipe formate din patru persoane vor concura pentru a găsi obiectele și indiciile ascunse.  La finalul traseului, echipa câștigătoare va primi un premiu.

7.10 – Board Games: Această zi este destinată tuturor celor care doresc o seară de socializare, relaxare și jocuri. Bobocii pot discuta despre prima lor săptămână la facultate.

După ce ediția de anul acesta a proiectului „The Meet Week” se va termina, voluntarii ASC vor fi pregătiți să primească noi studenți în asociație, așadar vor începe Recrutările. Studenții care doresc să se înscrie în asociație vor trebui să treacă anumite probe și să realizeze câteva task-uri cu succes. După ce vor deveni, în mod oficial, voluntari ASC, studenții vor alege departamentul din care vor să facă parte: Proiecte, Fundraising, Promovare, Resurse Umane, Educațional.

Ediția din anul 2021 a „The Meet Week” a strâns peste 130 de participanți, iar la recrutări au fost prezente peste 100 de persoane noi, dornice să intre în ASC. Astfel, putem spune că ediția precedentă a fost un succes, iar noi ne-am atins scopurile: bobocii s-au distrat, iar proiectul le-a deschis poarta spre voluntariat, pentru ca mai apoi să se alăture voluntarilor ASC.

Asociația Studenților la Comunicare este o asociație studențească la nivel reprezentativ de la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. ASC a fost reînființată pe 5 martie 2019, cu ajutorul a nouă studenți care au repus bazele acesteia, iar de atunci este în continuă creștere. Voluntarii reprezintă cu succes studenții facultății și interesele acestora. Asociația noastră face parte din Asociația Studenților din Universitatea București (ASUB), dar și din Uniunea Studenților din România (USR), unde se implică activ.

Pentru mai multe detalii referitoare la proiect, dar și la Asociația Studenților la Comunicare:

Președinte ASC: Ciprian Lazăr – 0799 335 556

Project Manager: Sara Petre – 0760 014 024

E-mail: asc.fjscub@gmail.com

Instagram: asc.fjsc