Traseul „Via Transilvanica”, de la Putna la Drobeta Turnu Severin, se deschide oficial la Alba Iulia

Realizator: Arina Petrovici-Matei – Se deschide oficial sâmbătă, la Alba Iulia, traseul de drumeție de lungă distanță „Via Transilvanica”, legătură între Putna, județul Suceava și Drobeta Turnu Severin, care se poate parcurge prin natură, la pas sau cu bicicleta. Organizatorii spun că este o zi dedicată oamenilor care trăiesc de-a lungul drumului, dar și celor care practică acest fel de turism. Detalii are corespondentul RRA, Andreea Bogdan.
Reporter: „Via Transilvanica” este drumul care unește, după cum îl descriu ambasadorii proiectului, realizat în mare parte din donații și de voluntari ambițioși. Un traseu de lungă distanță de la Putna la Drobeta Turnu Severin, care poate fi parcurs la pas, cu bicicleta sau călare. Proiectul cu același nume s-a lansat tot la Alba Iulia, în anul 2018. Inaugurarea oficială a traseului va avea loc în această seară în Piața Cetății din Alba Iulia. Până atunci, pe tot parcursul zilei, la Alba Iulia au loc expoziții tematice, concerte, activităţi și workshop-uri. Cu puțin timp în urmă, s-a lansat oficial și tronsonul „Via Transilvanica” din județul Alba.
Alin Ușeriu, președintele fundației „Tășuleasa Social”: În acest moment, de la Putna și până la Drobeta Turnu Severin avem o infrastructură națională pe care nu te pierzi. La fiecare kilometru avem o bornă de andezit, foarte frumos realizată de către un sculptor, fiecare este diferită. Este un ghid în patru limbi și „Via Transilvanica” devine din ce în ce mai de mare popularitate, pentru că a fost încă în timpul construcției lui luată cu asalt de câteva mii de oameni.
Reporter: Cu ocazia acestui eveniment, în seara zilei de sâmbătă în Piața Cetății vor concerta Subcarpați, Vița de Vie, Urma și Ada Milea&Bobo./abranescu/ilapadat

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 8 octombrie)