Clădirile şi structurile arhitecturale cu valorare culturală, istorică sau artistică vor fi protejate de un nou cadru legislativ

Emisiunea: „Radiojurnal” – Realizator: Ciprian Sasu – Clădirile şi structurile arhitecturale cu valorare culturală, istorică sau artistică vor fi protejate de un nou cadru legislativ. Potrivit acestuia, se instituie un sistem digitalizat pentru accesarea informaţiilor despre monumentele istorice. Deputatul PSD, Ionuţ Vulpescu, spunea că modificările vor contribui la o mai bună protejare şi promovare a culturii şi identităţii naţionale.
Ionuț Vulpescu: Amplasarea de plăci comemorative dedicate unor mari personalități sau evenimente. Aceste plăci vor afișa un cod QR, care, odată scanat, va redirecționa utilizatorul către o pagină de internet administrată de Ministerul Culturii, de unde va afla mai multe informații despre personalitatea sau evenimentul respectiv. Acesta este un amplu proces de digitalizare ce va oferi tuturor celor interesați acces la informații despre istoria României și personalitățile sale.
Realizator: Deputatul USR, Iulian Bulai, aprecia că forma finală a documentului a demonstrat o bună practică a dialogului.
Iulian Bulai: Elementul nou care face diferența față de monumentele istorice care au parte de un afișaj similar este anume informațiile care pot fi accesate și în mod digital. Îi felicit pe toți colegii și colegele care au participat la această variantă finală. Este un exemplu bun de colaborare legislativă transpartinică.
Realizator: Camera Deputaților este for decizional în acest caz./mcimpoaca/dstanesc

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (27 octombrie)