Occidentul nu își permite ca Rusia să aibă câștig de cauză în Ucraina (Mircea Geoană)

Occidentul nu își permite ca Rusia să aibă câștig de cauză în Ucraina, a declarat secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană. Acesta a fost prezent online la o conferință internațională organizată de Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu.

Liderul NATO a vorbit despre modul în care vestul a sprijinit și sprijină Kievul, despre nevoia întăririi apărării statelor occidentale, dar și despre finalul războiului din Ucraina:

Mircea Geoană: Unitatea transatlantică și leadershipul șeful Statelor Unite rămân cheia securității în Europa. Lunile care vin vor fi dificile, cu prețuri în creștere și întreruperi în energie. Dar trebuie să ne reamintim tot timpul: ceea ce noi plătim cu bani, ucrainenii plătesc cu sânge. Și dacă Putin va crede că poate să învingă în Ucraina, prețul pe care toți îl vom plăti va fi de nesuportat în viitor, pentru că liderii autoritari vor gândi toți ca agresiunea dă rezultate și vor continua să ne supună la teste. Așa că unitatea noastră rămâne vitală./geftene/csimion

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 29 octombrie