A fost inaugurat un nou punct de trecere a frontierei între România şi Ucraina

„Radiojurnal”, Realizator: Cristian Bâcâin – România și Ucraina au de joi încă un punct de trecere a frontierei comune, între orașul sucevean Vicovu de Sus și localitatea Krasnoilsk. Prezenți la inaugurare, şefii guvernelor de la București și Kiev au menționat importanța acestui demers care, spunea Nicolae Ciucă, atestă solidaritatea dintre cele două state. La rândul său, Denis Şmihal a apreciat că este vorba despre o confirmare a drumului european al ţării sale și a mulțumit pentru sprijinul acordat de România într-o perioadă foarte dificilă pentru Ucraina.
Denis Şmihal: România ne susţine foarte activ în lupta împotriva agresorului, România susține ideea formării unui tribunal internaţional, România ne susține pe parcursul nostru spre viitor. Suntem recunoscători părţii române pentru disponibilitatea de a se încadra în reconstruirea Ucrainei, în special regiunea /…/. După 24 februarie, direcţia spre Occident a devenit cea mai importantă pentru noi, anume /în/ această direcţie am direcţionat exportul spre Occident, în ţările vecine au venit persoanele care au fost nevoite să părăseasc ţara. Prin aceste frontiere se întorc cetăţenii noştri acasă. La noi, prin aceste frontiere trec ajutoarele umanitare voluminoase din partea ţărilor Uniunii Europene.
Realizator: Premierul Denis Şmihal a mai spus că țara asta ar fi foarte recunoscătoare părții române dacă ar recunoaște, la nivelul oficial, Rusia ca stat sponsor al terorismului și dacă ar susțină inițiativa Kievului de a exclude Moscova din Organizația de Cooperare de la Marea Neagră./rpatulea/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (11 noiembrie)