Pasajul de la Domneşti s-a deschis circulaţiei

Realizator: Nicoleta Turcu – După ani de întârzieri şi blocaje, pasajul de la Domneşti s-a deschis circulaţiei astăzi. Primul sens giratoriu suspendat va elimina ambuteiajele care se formau până acum în zona din cauza interesectării cu centura capitalei. Mai multe detalii aflăm acum de la reporterul RRA, Alex Lancuzov:
Reporter: Bun găsit! Pasajul s-a deschis după cinci ani de la semnarea contractului. Practic, Compania de Drumuri a avut nevoie de patru ani pentru a ridica primul sens giratoriu suspendat de pe centură, dublu faţă de termenul asumat. Pasajul s-a deschis în claxoanele şoferilor, unii revoltaţi pentru timpul pierdut în cozile uriaşe, alţii bucuroşi până la urmă că pot circula în condiţii decente. Este primul pasaj deschis anul acesta, deşi, conform termenelor din contract, constructorii ar fi trebuit să termine şi podurile de la Berceni şi Popeşti-Leordeni, astfel încât să se meargă fără blocaje între A1 Bucureşti-Piteşti şi Autostrada Soarelui, spune secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioşteanu:
Ionel Scrioşteanu: Este o lucrare mult aşteptată de bucureşteni, dar şi de cei care tranzitează centura capitalei. Astăzi, cea mai aglomerată intersecţie din România primeşte un pasaj care să rezolve situaţia din această zonă. Acest pasaj nu va rezolva definitiv problemele pe centura capitalei. Eforturile trebuie să continue cu celelalte lucrări, cu legătura cu Bucureştiul şi aici CNAIR a avizat deja săptămâna aceasta proiectul tehnic pentru lărgirea la patru benzi a încă aproape un km din Prelungirea Ghencea, deci ne-am asumat suplimentar încă un km din acest bulevard către Bucureşti. Lucrările dintre A1 şi pasajul Domneşti vor începe în luna decembrie. Suntem în curs de autorizare a lucrărilor pentru dublarea a patru benzi de la A1 până la pasajul Domneşti./lcoman/ilapadat

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 11 noiembrie)