Aproape jumătate dintre apelurile de urgență la 112 au vizat solicitări de asistență medicală în contextul valurilor de caniculă (STS)

Aproape jumătate dintre apelurile de urgență la 112 au vizat solicitări de asistență medicală în contextul valurilor de caniculă, a anunțat Serviciul de Telecomunicații Speciale.

Potrivit unui bilanț al instituției, de la începutul lunii și până pe 23 iulie operatorii STS au preluat aproximativ 800.000 de apeluri, dintre care aproape 400.000 au constituit cazuri de urgență.

Încărcarea cea mai mare a activității serviciului de urgență s-a resimțit în județele din sudul și din vestul țării, vizate de temperaturi extreme și indice de confort ridicat, iar cele mai multe solicitări medicale într-o zi au fost în data de 17 iulie, când peste 7.500 de oameni au sesizat probleme respiratorii severe, persoane căzute în locuri publice sau hipertermie. A fost un record de cinci apeluri pe minut.

Totodată, de la începutul lunii s-au intensificat și apelurile de urgență care anunță arderi necontrolate și incendii de vegetație uscată, mai precizează STS./schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 26 iulie