Premierul Marcel Ciolacu a vizitat Spitalul „Marie Curie”

Copiii care au fost transferați aseară la ‘Marie Curie’ din Capitală, în urma incendiului izbucnit la un transformator din curtea Spitalului de Recuperare pentru Copii ‘Nicolae Robănescu’, unde erau internați, vor fi mutați astăzi înapoi.

Anunțul a fost făcut de premierul Marcel Ciolacu, care în această dimineață a vizitat Spitalul ‘Marie Curie’.

Marcel Ciolacu: Astăzi nu se poate aduce un alt transformator, va intra în funcțiune un generator, și atunci copiii vor putea veni în program normal la recuperare și tratament. Vor fi mutați înapoi, vom găsi împreună la Ministerul Sănătății, o companie, o echipă care să remedieze ferestrele. Un singur salon a fost afectat cât de cât. Transformatorul era în garanție, era nou, dar sunt ferm convins că cei care sunt abilitați să facă această anchetă o să vină cu lămuririle. Mi-aș dori foarte mult să fie într-o perioadă mai mult decât rezonabilă.

Realizator: În prezent, doar 75 dintre copiii transferați la Spitalul ‘Marie Curie’ mai sunt internați. 11 dintre ei au plecat acasă. În urma incendiului de aseară, nimeni nu a fost rănit, toți pacienții, aparținătorii și angajații fiind evacuați rapid./lalexandrescu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 26 iulie