Președinta Parlamentul European, Roberta Metsola, a reafirmat sprijinul ferm pentru Republica Moldova

Realizator: Nicoleta Turcu – Președinta Parlamentul European, Roberta Metsola, a reafirmat vineri la Chișinău, sprijinul ferm pentru Republica Moldova. Mesajul a fost exprimat atât la întrevederea pe care a avut-o cu președinta Maia Sandu, cât și în Parlamentul Republicii Moldova, reunit în sesiune specială. Mai multe informații în relatarea Inei Guțu de la Radio Chișinău.
Reporter: Uniunea Europeană va continua să ajute Republica Moldova să-și diversifice piețele energetice și să prevină destabilizarea situației interne, a afirmat președintele Parlamentului European, Roberta Metsola. Ea a vorbit despre sprijinul financiar pe care Bruxelles-ul va continua să îl ofere Chișinăului, precum și despre intensificarea conexiunilor de transport și a schimburilor comerciale.
Roberta Metsola: Europa este alături de dumneavoastră și vom fi alături în continuare. Trebuie să fim puternici și uniți în convingerile noastre. Situația economică este dificilă, dar am oferit susținere și vom continua să oferim susținere.
Reporter: Roberta Metsola s-a referit şi la fenomenul dezinformării susținut de Kremlin, care afectează în mod deosebit Republica Moldova, subliniind necesitatea unui efort comun de apărare a valorilor europene. La rândul său, președintele Maia Sandu a menționat că vizitele oficialilor europeni la Chișinău, din ultima perioadă, au scopul de a demonstra că Republica Moldova nu e singură în fața crizelor generate de războiul de agresiune al Rusiei în Ucraina.
Maia Sandu: Acest război ne-a demonstrat tuturor, încă o dată, că integrarea europeană este singura cale pentru o dezvoltare pașnică a țării noastre și singura șansă de a supraviețui ca democrație.
Reporter: Șefa legislativului european a susținut și un discurs în plenul Parlamentului de la Chișinău, în care a subliniat că locul Republicii Moldova este în spațiul comunitar și a dat asigurări că instituția pe care o reprezintă va face tot posibilul să ajute țara să devină membru al Uniunii Europene./rpatulea/ilapadat

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 11 noiembrie)