MIRAGE NEWS: Călătoria secretarului Blinken în România

Department of State – Secretarul de stat Antony J. Blinken va călători la București, România, în perioada 28-30 noiembrie, unde va participa la Reuniunea miniștrilor de externe ai NATO. Reuniunea miniștrilor de externe ai NATO se va concentra pe războiul Rusiei împotriva Ucrainei, punerea în aplicare a noului concept strategic al NATO, inclusiv provocările din partea Republicii Populare Chineze, securitatea energetică, protecția infrastructurii critice și eforturile NATO de a construi capacitatea și de a consolida rezistența în Bosnia și Herțegovina, Georgia și Moldova.

În timp ce se va afla la București, secretarul Blinken și premierul român Nicolae Ciucă vor vizita expoziția – Noi oamenii – 25 de ani de parteneriat strategic – care celebrează momentele cheie ale parteneriatului dintre SUA și România, din 1997.

Secretarul Blinken va avea întrevederi separate cu președintele României, Klaus Iohannis, ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, și cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, și va participa la un dineu de lucru cu ministrul de Externe ucrainean, Dmytro Kuleba./czaharia/cciulu

MIRAGE NEWS (Australia), 25 noiembrie 2022

https://www.miragenews.com/secretary-blinkens-travel-to-romania-903691 /

Traducerea: Cristina Zaharia