Plata pensiilor nu va întârzia din cauza zilelor libere de luna viitoare (Marius Budăi)

Ministrul muncii, Marius Budăi, a dat asigurări că plata pensiilor nu va întârzia din cauza zilelor libere de luna viitoare.

Într-o intervenție la un post de televiziune, el a precizat că Poșta Română va lucra vineri, pe 2 decembrie și toți pensionarii îşi vor primi banii până pe 15 decembrie.

Referindu-se la tipărirea taloanelor de pensii cu majorările anunțate de la începutul anului viitor, Marius Budăi a spus că se lucrează în acest sens și că sunt posibile întârzieri în luna ianuarie, de o zi sau două, însă doar în cazul pensiilor în numerar.

Marius Budăi: Imediat după 10 decembrie, noi deja suntem cu actele normative lucrate, le-am finalizat, luni începem să le băgăm în avizare. Calendarul în planta la cont pe card se păstrează, așa cum se știe, în 12-14 ale lunii.

Este început de an, va fi o zi, două decalată plata cu deschiderea contului şi efectuarea plăților, dar comprimăm plățile și, așa cum am beneficiat de sprijinul Poștei Române dintotdeauna, şi chiar acum, săptămâna viitoare, vineri, chiar dacă este 2 decembrie și este liber, se vor face plăți, cu siguranță vom asigura aceste plăţi./geftene/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 28 noiembrie