1 Decembrie este și ziua relansării Radio Chișinău

„Radiojurnal” – Realizator: Cristian Bâcâin – 1 Decembrie este și ziua relansării Radio Chișinău, postul Radio România în Republica Moldova, care a reluat în 2011, după mai bine de șapte decenii, emisia întreruptă în 1939 a fostului Radio Basarabia. O corespondență de la reporterul RRA Mario Balint.
Reporter: În urmă cu 11 ani, de Ziua României, Radio Chișinău a renăscut cu tot ceea ce înseamnă standardele și tradiția Radio România. Piața radio din Republica Moldova se constituie din circa 60 de posturi de radio. Din acestea, jumătate au emisie exclusivă în limba rusă.
Valentin Niculescu, managerul Radio Chișinău: Nu există sondaje făcute după modelul din România, care să ne dea o cifră sau un procent de ascultători. Unele sondaje, așa făcute cum sunt ele aici, ne creditau pe un relativ onorabil loc opt la nivel național, deși postul nu are acoperire națională, și în Chișinău pe locul șapte, asta în contextul în care în Chișinău, din circa 45 de posturi, 40 sunt de limbă rusă. Iar lupta noastră aici, de fapt, este pentru limba română, că limba română tinde să-și recapete statutul pe care îl merită. Aceasta este valoarea în care noi credem și care cred că trebuie să ne unească mai întâi de toate. Patria noastră comună este limba română./abranescu/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (1 decembrie)