Parlamentul se va reuni în şedinţă comună pentru a se pronunţa cu privire la revocarea lui Niculae Bădălău de la conducerea Curţii de Conturi

La Camera Deputaţilor este aşteptat mâine ministrul mediului, Tanczos Barna, la dezbateri politice pe tema crizei lemnului de foc.

Solicitarea a fost făcută de reprezentanţii AUR, care susţin că după adoptarea ordonanţei privind plafonarea preţului la lemnele de foc, produsele au dispărut de pe piaţă. Şi tot mâine, Parlamentul se va reuni în şedinţă comună pentru a se pronunţa cu privire la revocarea lui Niculae Bădălău de la conducerea Curţii de Conturi.

Reporter: Conducerea Parlamentului a decis declanșarea procedurii de revocare din funcția de vicepreședinte al Curții de Conturi a lui Niculae Bădălău. Comisiile reunite pentru buget-finanțe au termen până mâine la ora 12:00 să întocmească raportul cu privire la revocarea acestuia din funcție.

Şi tot mâine, la ora 14:00, este programată o ședință comună a Senatului și Camerei Deputaților, care are pe ordinea de zi votul asupra raportului comisiilor de specialitate. Curtea de Apel București a decis luni ca fostul senator PSD Niculae Bădălău să fie arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită și trafic de influență, într-un dosar în care este acuzat că i-a oferit mită 170.000 de euro unui primar din Giurgiu, în schimbul acordării unor contracte de lucrări publice.

Pe de altă parte, mâine după-amiază, la Camera Deputaților, la dezbaterile politice de la Ora Guvernului este așteptat ministrul mediului, apelor și pădurilor, Tanczos Barna. Potrivit programului Camerei Deputaților, dezbaterile politice au loc la solicitarea grupului parlamentar al AUR, care reclamă faptul că în plin sezon rece, românii din mediul rural nu au acces la lemnele de foc, fie din cauza prețului, fie din cauza lipsei lemnului de foc./dsirbu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 4 decembrie