Principalele vămi devin tot mai aglomerate

Realizator: Gabriela Mitrovici: Principalele vămi devin tot mai aglomerate. Românii care lucrează în străinătate încep să vină în țară pentru a petrece sărbătorile acasă. În județul Satu Mare, prin punctele de frontieră Petea și Urziceni au trecut deja zeci mii de persoane, iar autoritățile se așteaptă ca numărul lor să crească săptămâna viitoare înainte de Crăciun. Relatează corespondentul RRA Sergiu Podină.
Reporter: Cel mai tranzitat rămâne, cel puțin până la această oră, cel de la Petea, unde polițiștii de frontieră lucrează pe șase artere de circulație, fiind suplimentată o arteră de control pentru a face față afluxului mare de persoane. În ultimele 24 de ore, prin acest punct de trecere al frontierei au intrat în România peste 10.000 de persoane.
Oana Părcălab, purtător de cuvânt al Poliției de Frontieră Satu Mare: Ne așteptăm, într-adevăr, ca acest sfârșit de săptămână să vină cu un trafic foarte intens, mai ales pe sensul de intrare în România, cum de altfel s-a și întâmplat deja. La fel va fi, cel mai probabil, și în cursul săptămânii următoare. Din aceste motive, recomandăm cetățenilor români și străini să folosească toate punctele de frontieră deschise în județul Satu Mare. În cursul zilei de sâmbătă, în intervalul 10-18 ora României sunt deschise și PTF-urile temporare, Peleș și Bercu pentru zona de competență a SPF Petea și Horea pentru zona de competență a SPF Carei.
Reporter: Aglomerat e este și podul de trecere a frontierei de la Urziceni, aici în ultimele 24 de ore intrând în țară 1.390 de persoane./practica1/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (17 decembrie)