Aglomeraţie în vămile din vestul ţării, pe sensul de intrare în România

Românii care lucrează în afara țării se întorc, în această zile, pentru a petrece sărbătorile acasă. Două rute principale sunt deja foarte aglomerate: prin Vama Borș și la intrarea în țară pe la Vama Nădlac 2, principalul punct de trecere a frontierei dintre România și Ungaria. Aici s-au format cozi pe benzile pentru autoturisme.

Autoritățile au deschis opt benzi pentru controlul documentelor, dar timpul de așteptare este în creștere, de până la o oră. Poliția de Frontieră le recomandă șoferilor să consulte aplicația care arată situația din vămi, iar în caz de aglomerație la Borș și Nădlac să folosească și alte puncte de trecere a frontierei apropiate celor două autostrăzi, care converg către frontieră.

Totodată, Poliția Rutieră face un nou apel către șoferii să nu conducă dacă sunt foarte obosiţi. Pe Drumul Național 1 Valea Prahovei, coloana de autovehicule depășește acum 2 km la Nistorești-Comarnic. Şoferii care vor să evite aglomerația din stațiuni și merg spre Brașov sau mai departe pot folosi ruta ocolitoare DN 1A Ploiești-Cheia-Săcele, varianta pentru camioane, un drum mai lung, cu viraje mai grele în zona de munte, dar fără ambuteiaje pe traseu./geftene/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 23 decembrie