MAE precizează că aderarea la spațiul Schengen este unul dintre obiectivele sale prioritare în acest an

Croația face parte din spațiul Schengen de liberă circulație de ieri, zi în care a trecut și la moneda euro. Prezentă la o ceremonie la granița croato-slovenă, șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a apreciat aceste performanțe obținute la mai puțin de 10 ani de la aderare.
Tot de ieri Suedia, care a preluat de la Cehia președinția semestrială a Uniunii Europene, a anunțat ca priorități sprijinul pentru Ucraina în fața agresiunii rusești și securitatea țărilor comunitare.
La București, premierul Nicolae Ciucă a urat succes premierului și guvernului suedez în exercitarea acestui mandat, iar Ministerul de Externe a precizat că aderarea la spațiul Schengen este unul dintre obiectivele sale prioritare în acest an, alături de susținerea parcursului european al Republicii Moldova și sprijinul pentru Ucraina. De asemenea, eforturile diplomației române în acest an vizează aderarea țării noastre la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică și consolidarea posturii NATO de descurajare și apărare pe flancul estic și în zona Mării Negre./geftene/cpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 2 ianuarie