Pelé și misterul dulapului încuiat de 48 de ani la stadionul echipei Santos: Ce se află înăuntru?

Dulapul lui Pelé a rămas închis timp de 48 de ani. Nu a fost redeschis niciodată de la ultimul meci al lui O Rei cu tricoul echipei Santos, în 1974. Acum că Pelé a plecat dintre noi, se vorbește din nou despre acest vestiar. Se știe că există o cutiuță neagră, dar nimeni nu știe ce este înăuntru, nici măcar conducerea de vârf a clubului. Conținutul său este considerat un fel de talisman, ceva strâns legat de istoria jucătorului și a clubului.
Nu a fost atins de peste 48 de ani, practic o jumătate de secol. Se află în spațiul central al vestiarului, între zidurile stadionului Vila Belmiro, unde marți vor fi celebrate funeraliile lui O Rei. Și conține acel pachet special în care Pelé, după meciul cu Ponte Preta din 2 octombrie 1974, a decis să depoziteze un obiect folosit în ultimul său meci. Acum, mulți se întreabă ce este înăuntru. Explicația lui Rogerio Zilli, curatorul colecției dedicate lui Pelé, adâncește misterul: „Cuvintele lui Pelé erau foarte simple. Atât timp cât clubul va păstra acest obiect, va avea întotdeauna mult noroc în jurul lui”, a declarat pentru www.globo.com.
Și, tocmai din acest motiv, în ciuda intervențiilor structurale inevitabile de aproape 50 de ani, așa cum este normal în această perioadă foarte lungă de timp, dulapul a fost revopsit, s-a dispus întreținerea lui în timpul lucrărilor de restaurare a stadionului, dar a rămas intact și închis, așa cum îl lăsase jucătorul. Și nimeni din club nu are cheia să-l deschidă. „Nu ne-am gândit niciodată să facem asta. Vom vorbi cu familia și vom decide ce să facem: vom vedea dacă acest mister va avea o soluție sau dacă va rămâne așa”, a spus președintele echipei Santos, Andres Rueda, deși se pare că poate fi organizată chiar și o ceremonie publică pentru a-l deschide.
https://www.corriere.it/sport/calcio/23_gennaio_01/pele-mistero-armadietto-chiuso-stadio-mai-aperto-832b18b2-89e0-11ed-807c-71f69c13595f.shtml?refresh_ce
Traducerea: Oana Avram