„Who I Am Not”, filmul de debut al regizoarei românce de origine maghiară Tunde Skovran, va avea premiera în SUA

Who I Am Not, filmul de debut al regizoarei românce de origine maghiară Tunde Skovran, va avea premiera în SUA în cadrul renumitului festival de film „South by Southwest (SXSW)”. Festivalul, care va avea loc în luna martie în Austin, Texas, este inclus în topul festivalelor de film din Statele Unite și din lume, fiind deosebit de competitiv, și o punte de lansare spre premiile Oscar pentru foarte multe dintre titlurile selecționate.

Who I Am Not este primul film românesc de lung metraj care intră în selecția de la SXSW. Unul dintre superterii documentarului este binecunoscuta actriță americană Patricia Arquette, deținatoare a multor premii, între care Oscar, Globul de Aur și Emmy. Ea este unul din Producatorii Executivi ai filmului (Executive Producer).

Filmat în Africa de Sud, Who I Am Not urmarește destinul a două personaje care se luptă să-și gaseasca apartenența la o lume masculin-feminină, deși s-au născut cu trăsături specifice ambelor sexe.

Timp de cinci ani, regizoarea Tunde Skovran a împărtașit experiențele de viață ale personajelor sale, filmând atât în cele mai periculoase cartiere din Johannesburg, cât și în cele afluente, în zonele tribale din Limpopo, sau cele turistice din Capetown.

Who I Am Not este un film curajos, care sper să inspire publicul să se conecteze fără prejudecăți cu cei care par a fi diferiți, și să îmbrățișeze toate fațetele condiției umane”, subliniază Tunde Skovran.

Documentarul este produs de Andrei Zincă, prin casa sa de producție Double 4 Studios Romania, în co-producție cu Filmoption International (Canada), și în asociere cu Rainy Day Productions (Africa de Sud).

Tunde Skovran este actriță de teatru și film, și regizoare de film. Timp de 10 ani, a jucat pe scena  Teatrului National Maghiar din Cluj-Napoca, fiind nominalizată la Premiile UNITER în 2010. A jucat în două filme de lung metraj, co-producții România/USA, și a primit două premii pentru cel mai bun rol feminin la festivaluri de film independent în SUA. În 2014, s-a stabilit la Los Angeles, unde își continuă cariera în teatru și film.

Contact pentru orice alte info,

Andrei Zincă, +1 305 216 8341, Skype : azinca (cel din Miami, ca sunt mai multi cu acelasi nume).

Tunde Skovran: +13237038051, skovrantus@yahoo.com  sau Facetime .

RADOR – 12 ianuarie