Cardurile de energie vor fi distribuite de Poșta Română către beneficiari

Cardurile de energie vor fi distribuite de Poșta Română către beneficiari începând cu 1 februarie, iar de pe 20 februarie vor putea fi utilizate pentru plata facturilor la energie sau căldură, inclusiv pentru achiziția de lemne. Ministrul proiectelor europene, Marcel Boloș, a declarat astăzi că beneficiarii își vor putea achita facturile la oficiile Poștei Române, direct la poștaş sau prin intermediul serviciilor online. Persoanele care locuiesc în apartamente de bloc trebuie să parcurgă o etapă în plus, adică să se prezinte la administratorul asociației de locatari, care le va elibera un certificat de validare. Însă, indiferent de varianta de plată, beneficiarii trebuie să prezinte trei documente, preciza Marcel Boloș.
Marcel Boloş: Se duce persoana beneficiară cu acest card la asociația de proprietari, solicită eliberarea acelui certificat, este o operațiune care durează foarte puțin; și, de la acel moment când certificatul a fost eliberat, cu aceleași trei documente: cartea de identitate, cardul de energie, certificatul de validare a datoriei, se prezintă fie la oficiantul poștal, fie la oficiul poștal, sau de acasă, după ce se aprobă de către guvern plățile online. Eu sper că în ședința de guvern de săptămâna viitoare acest lucru să fie aprobat.
Realizator: Poșta Română a pus deja la dispoziția cetățenilor numărul de telefon 031.9966, unde pot primi informații suplimentare și clarificări. Amintim că valoarea cardurilor de energie este de 1.400 de lei, distribuiți în două tranșe egale în lunile februarie și septembrie. Acestea sunt destinate pensionarilor sau cetățenilor din categoriile defavorizate cu venituri sub 2.000 lei, amintește redactorul RRA Bogdan Isopescu./dpop/asalar

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI- 25 ianuarie)