Românii îşi vor putea cumpăra şi anul acesta locuinţe prin Programul „Prima Casă”

Realizator: Cristina Grecu – Românii îşi vor putea cumpăra şi anul acesta locuinţe prin intermediul Programului „Prima Casă”, prin care statul garantează pentru creditele contractate cu acest scop. Andrei Şerban ne spune ce sume a stabilit executivul în şedinţa de astăzi şi dacă acestea vor putea fi eventual suplimentate.
Reporter: Programul „Prima casă” va beneficia anul acesta de un buget de 1,5 miliarde de lei. Ministrul de finanțe, Adrian Câciu, consideră că acest program este unul de succes și speră că acești bani să fie consumați și bugetul să fie suplimentat la mijlocul anului.
Adrian Câciu: Încurajez, așa cum am spus și la începutul ședinței de guvern, pe toți să apeleze la acest program, pentru că îmi doresc, și am discutat și cu domnul prim-ministru, ca acest plafon pe care l-am alocat astăzi chiar să fie epuizat până la jumătatea anului și să-l putem suplimenta.
Reporter: Adrian Câciu a mai amintit și că anul trecut PIB a crescut cu 49 de miliarde de euro față de cel din 2021, ceea ce demonstrează că investițiile publice și cele private, precum și politica guvernului au dat roade și că creșterea economică a fost făcută pe investiții, și nu pe consum, așa cum era până acum./lcoman/asalar

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 26 ianuarie)