Președintele UZPR, Sorin Stanciu, a primit vizita președintelui Uniunii Jurnaliștilor GAP, din Turcia

Gala Premiilor GAP din 2023 va fi organizată în România, împreună cu UZPR

La sediul central al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România a fost oaspete președintele Uniunii Jurnaliştilor GAP, din Turcia, Zeynel Abidin Kıymaz, care a adus salutul profesioniștilor mass-media din țara sa pentru jurnaliștii români.

Președintele UZPR, Sorin Stanciu, și Mădălina Corina Diaconu, secretar general al UZPR, au avut o convorbire prelungită, amicală și fructuoasă, cu Zeynel Abidin Kıymaz, în care s-au reliefat legăturile dintre UZPR și Uniunea Jurnaliștilor GAP. 

De altfel, tradiționala Gală a Premiilor GAP din 2023 va fi organizată în România, împreună cu UZPR și Camera de Comerț România-Turcia, proiect care a prins contur în anul 2022, când președintele Sorin Stanciu a primit Premiul Oscar GAP, ca o recunoaștere internațională a activității sale jurnalistice și, totodată, a rolului UZPR în societate.

Relațiile dintre cele două părți vor căpăta un nou impuls odată cu înființarea în România a unei filiale GAP, cu care UZPR va conlucra strâns, pentru aprofundarea în continuare a relațiilor dintre cele două entități, ca și pentru evidențierea, promovarea și recompensarea arhitecților dezvoltării sociale din toate domeniile.

Sorin Stanciu și Zeynel Abidin Kıymaz au căzut de acord asupra faptului că jurnalismul poate fi unul al soluțiilor, iar cooperările regionale între entități representative ale mass-media sunt adevărate foruri de informare coerentă și promptă a opiniei publice.

De asemenea, în cadrul dialogului a reieșit faptul că Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România și Uniunea Jurnaliștilor GAP au numeroase puncte de interes comun – fac parte din același areal geografic, națiunile noastre au o bogată istorie comună, fiecare dintre cele două părți este direct interesată de activitatea profesională a celeilalte, cu scopul comun de a promova valorile jurnalismului și colaborarea jurnaliștilor peste orice hotare fizice.

Și UZPR, și Uniunea Jurnaliștilor GAP militează pentru o presă liberă și deschisă, care să favorizeze circulația fără restricții a informației relevante, aspecte pe care le-au punctat, în cadrul întâlnirii-eveniment, Sorin Stanciu și Zeynel Abidin Kıymaz.

*

Departamentul de Comunicare
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

Bd. G-ral. Gheorghe Magheru nr. 28-30, Sector 1, Bucureşti
CP 010336, OP 22

Tel: 021.317.92.25 – 0746.137.911 (14); Fax: 021.313.06.72

Acasă

https://www.facebook.com/uniuneaziaristilorprofesionisti/

RADOR – 27 ianuarie