Ninsori moderate și vânt în aproape toată țara

„Radiojurnal” – Realizator: Cătălin Gomboș – Va ninge în continuare în acest weekend. O informare fără cod anunță ninsori moderate și vânt în aproape toată țara, până mâine seară. În sud și est vor fi mai mult precipitații mixte. În schimb, un cod galben anunță ninsori însemnate, dar în zona arcului carpatic. În paralel, persistă frigul, care se va intensifica la începutul săptămânii viitoare, după cum ne-a declarat Raul Ilea, de la Administrația Națională de Meteorologie.
Raul Ilea: În acest sfârșit de săptămână vremea se va răci, mai ales pe parcursul nopții. Cerul va fi mai mult noros și pe arii extinse vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare, exceptând pe parcursul zilei de sâmbătă regiunile sudice și vestice, unde vor fi mixte. Pe parcursul zilei de astăzi, în jumătatea de vest, în special în partea de sud-est a țării, vor fi viteze în general ale vântului de 55-65 de kilometri pe oră. De asemenea, ziua de duminică va fi rece în cea mai mare parte a țării, iar noaptea și dimineața, pe arii extinse, în regiunile intracarpatice și pe alocuri în rest, va fi cer. Debutul săptămânii viitoare va aduce în continuare vreme rece pentru această perioadă, iar dimineața și noaptea va fi ger atât în dimineața zilei de luni și de marți, cât și pe parcursul dimineții de miercuri.
Reporter: Există și o avertizare de inundații în vigoare. Mai multe râuri din vestul țării se află sub un cod galben în acest sens, până mâine la prânz. Acestea se află în județele Timiș și Caraș-Severin./rpatulea/asalar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (4 februarie)