KOREA HERALD: LIG Nex1 și Romarm a României au convenit să-și consolideze parteneriatul în domeniul rachetelor

Firma de armament sud-coreeană LIG Nex1 a anunțat joi că a semnat un memorandum cu compania românească de stat de armament Romarm, întrucât intenționează să-și exporte rachetele antiaeriene în țara europeană.
Lee Hyun-soo, directorul pentru relații externe al LIG Nex1, și Florentina Micu, președinta Romarm, au semnat memorandumul în capitala București, în prezența ministrului român al economiei Florin Marian Spartaru [sic! Spătaru] și a ambasadorului sud-coreean în România Rim Kap-soo.
Conform acordului, LIG Nex1 vrea să coopereze cu Romarm în privința dezvoltării și transferului de tehnologie, accelerând în cele din urmă producția rachetelor sale de înaltă tehnologie în România.
„Acest memorandum include cooperarea în privința transferului de tehnologie în vederea producției locale, care e de așteptat să servească drept fundație a relațiilor economice dintre cele două țări”, a declarat Lee. „Sperăm ca pe viitor să întărim relațiile în diverse domenii militare.”
Spătaru a declarat la rândul său că România poate servi drept avanpost al companiei coreene pentru a încerca să se extindă în regiune.
Articol de Kim So-yeon
https://koreaherald.com/amp/view.php?ud=20230209000780
Traducere: Andrei Suba

KOREA HERALD (Coreea de Sud), 9 februarie 2023