Zelenski este de părere Ucraina poate deveni stat membru al UE peste doi ani

Ucraina ar putea deveni membru cu drepturi depline al Uniunii Europene peste doi ani, urmând ca, după victoria împotriva Rusie, să adere la NATO – potrivit unei declaraţii făcute de preşedintele Volodimir Zelenski, în cadrul unui eveniment organizat de JPMorgan.

„Astăzi, printre liderii mondiali, există pesimiști care cred că Ucraina are nevoie de zece ani pentru a deveni membră a UE. Dar ei ne cunosc în mare parte și, uneori, chiar se tem de spiritul nostru, de energia noastră. Prin urmare, vedem că putem fi în UE peste doi ani. Și avem nevoie de garanții de securitate” – a afirmat șeful statului ucrainean. Volodimir Zelenski a adăugat că apartenența la NATO ar fi cea mai bună garanție pentru Ucraina.

Liderul de la Kiev crede că, în timp, Ucraina se va alătura Alianței. „Credem că vom fi în NATO înainte ca toți liderii să decidă că pachetul nostru privind garanțiile de securitate este corect. Pentru că ei iau decizii încet, asta este birocrația… Și cred că, după victorie, vom fi în NATO” – a declarat Zelenski, potrivit unei înregistrări video postate pe contul său de Facebook./sdan/gpodea

Agenția de presă RBC – 11 februarie