Martin Griffiths, dezamăgit de reacţia internaţională în nord-vestul Siriei după cutremurele de luni

Subsecretarul general pentru afaceri umanitare și coordonator pentru ajutoare de urgență al ONU a declarat că, comunitatea internaţională a dezamăgit populaţia din nord-vestul Siriei, regiune unde mii de oameni au murit în urma cutremurelor care au lovit, luni, Turcia şi Siria.

Martin Griffiths a spus că oamenii din regiunea siriană controlată de rebeli se simt abandonaţi. Dl Griffiths vizitează regiunea de frontieră dintre Turcia şi Siria, unde până acum numai câteva convoaie de ajutoare au putut intra în regiunea controlată de rebeli din nord-vestul Siriei.

Grupările locale de apărare civilă au făcut tot ce au putut pentru a încerca să îi salveze pe supravieţuitorii blocaţi sub ruine, însă se plâng de lipsa sprijinului internaţional. Dl Griffiths a fost de acord cu acest lucru, declarând că oamenii din acea regiune se simt, pe bună dreptate, abandonaţi.

El a spus că este atât o datorie, cât şi obligaţie ca acest eşec să fie corectat cât de curând posibil, însă localnicii spun că este deja prea târziu./opopescu/gpodea

BBC SERVICIUL MONDIAL – 12 februarie