Refugiaţii ucraineni de la noi din ţară au nevoie în continuare de sprijin şi de ajutor

Refugiaţii ucraineni de la noi din ţară au nevoie în continuare de sprijin şi de ajutor. Crucea Roşie a trimis recent pachete pentru cei care au plecat din calea războiului şi au ajuns în judeţul Vâlcea.

Ei spun că au nevoie de medicamente, dar şi de materiale igienico-sanitare. În prezent, sunt peste o mie de refugiaţi ucraineni pe teritoriul acestui judeţ. Transmite corespondenta RRA, Ana Maria Cârstea:

Reporter: Voluntarii de la Crucea Roşie, filiala Vâlcea, alături de reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, au distribuit numeroase ajutoare pentru cei care s-au retras aici din calea războiului.

Dan Pascaru, inspector șef al ISU Vâlcea: Solicită ajutor permanent, diferite produse, obiecte și ținem legătura cu toate agențiile implicate în această activitate și atunci când avem posibilitatea, le oferim acest ajutor. Centralizăm toate aceste produse în cadrul inspectoratului și de aici facem o distribuție uniformă, în funcție de numărul de refugiați, pe localități.

Reporter: De data aceasta, ajutoarele provin de la Agenția Națiunilor Unite pentru Refugiați.

Ionuț Chirăscu, din partea Crucii Roșii, filiala Vâlcea: Este vorba de pilote, de pături, chituri igienă pentru familii, scutece copii, șervețele umede și haine aduse prin sprijin internațional.

-: Vă mulțumim pentru tot ajutorul. Avem foarte mare nevoie de medicamente pentru bătrâni, pentru copii. Sperăm în această primăvară să ne întoarcem acasă.

Reporter: În prezent, în Vâlcea se regăsesc aproximativ 1.200 de cetățeni ucraineni./cpodea/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 17 februarie