Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, va efectua o vizită oficială la Bucureşti

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, se va afla astăzi în vizită oficială la Bucureşti, în ajunul împlinirii unui an de la începutul invaziei ruseşti în Ucraina. Detalii în relatarea Mihaelei Dicusară, de la Radio Chişinău:
Reporter: Cei doi preşedinţi vor avea un schimb de opinii privind provocările de securitate, precum și modalitățile de gestionare a efectelor economice, sociale și umanitare ale agresiunii ruse în Ucraina, după cum a transmis Administrația Prezidențială de la București. Este de așteptat ca discuțiile dintre cei doi șefi de stat să vizeze și proiectele comune de interes strategic din energie, transporturi, sănătate, educație sau societate informațională, cu accent pe inițiativele menite să conecteze Republica Moldova cu spațiul Uniunii Europene.
Maia Sandu s-a aflat într-o vizită la Varșovia, unde președintele american Joe Biden a susținut un discurs la aproape un an de la declanșarea războiului de agresiune a Rusiei împotriva Ucrainei. După discurs, Joe Biden a avut o întrevedere cu Maia Sandu, iar Casa Albă a transmis că președintele american a reafirmat în cadrul întrevederii sprijinul puternic al Statelor Unite pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova.
La rândul său, Maia Sandu a scris pe o reţea socială că Republica Moldova prețuiește libertatea și se angajează să rămână parte a lumii libere./avladucu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  – 22 februarie