FSB, Ministerul Apărării și Rosgvardia îi prezintă lui Putin rapoarte cu privire la situația din regiunea Briansk

Președintele rus Vladimir Putin primește rapoarte detaliate de la FSB, Ministerul Apărării și Rosgvardia despre situația din zona de frontieră din regiunea Briansk, unde au pătruns sabotori ucraineni, le-a declarat reporterilor Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, Vladimir Putin.
„Președintele Putin este la Kremlin, primește rapoarte frecvente, detaliate de la structurile de securitate. În mod special, de la șeful FSB [Aleksandr] Bortnikov, de la ministrul apărării [Serghei] Şoigu și de la șeful Rosgvardia [Viktor] Zolotov. Este vorba despre evenimentele care au avut loc în regiunea Briansk, în legătură cu un atac al militanților ucraineni”, a spus Peskov. De asemenea, după cum a menționat Dmitri Peskov, Putin menţine în permenenţă legătura cu guvernatorul regiunii Briansk, Aleksandr Bogomaz.
”Putin primește rapoarte şi de la Aleksandr Bogomaz, guvernatorul regiunii Briansk, despre situația din teren și despre măsurile luate, în primul rând, pentru a asigura siguranța cetățenilor noștri”, a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului. Peskov a caracterizat acțiunile militanților ucraineni din regiunea Briansk drept un atac terorist.
„Este vorba despre un atac al teroriştilor. Acum se iau măsuri pentru distrugerea acestor terorişti”, a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului. Potrivit lui Peskov, structurile de securitate şi forţele de ordine investighează în mod detaliat ceea ce s-a întâmplat în regiunea Briansk, inclusiv necesitatea de a stabili cine a comis sabotajul.
”Detaliile vor fi, în mod evident, verificate, investigate, este necesar să se stabilească cu certitudine cine [a făcut] acest lucru”, a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului, răspunzând la întrebarea unui jurnalist dacă Kremlinul face legătura între acțiunile sabotorilor cu autoritățile ucrainene. ‘Forţele de ordine se vor ocupa de toate acestea, informațiile vor sosi de la ei în curând’, a adăugat Peskov./vdraguta/sdm2

(Agenţia de presă TASS – 2 martie)