Panasonic prevede eliminarea a 1.000 de locuri de muncă

Tokyo – Panasonic ia în calcul o reducere de peste 1.000 de locuri de muncă prin planurile clasice de pensionare anticipată, susține presa japoneză, care citează surse din companie, în conformitate cu programul de restructurare corporatistă în curs, care prevede pentru firma de produse electronice de consum o transformare într-un holding, începând cu luna aprilie a anului viitor.

Cei peste o mie de angajați care au o vechime de cel puțin 10 ani – și care se vor alătura ofertei – reprezintă aproximativ 1% din cei 100.000 de angajați din Japonia.
În anul fiscal încheiat în martie, Panasonic a înregistrat vânzări mai mici de 7 trilioane de yeni (53 miliarde de euro) pentru prima dată în 25 de ani, din cauza reducerii drastice a consumului cauzată de pandemia de coronavirus.

Criza a afectat recent alte companii producătoare japoneze, inclusiv producătorul auto Honda – care a propus pensionări anticipate pentru aproximativ 2.000 de persoane în august 2021, dar și compania producătoare de aparate foto Olympus, care a implementat un plan similar în februarie pentru 840 de angajați./oavram/cionescu

www.ansa.it – 25 septembrie