În Bucureşti, incidenţa cazurilor de COVID a depăşit nivelul de 4 la mia de locuitori, a 4a zi cu peste 3 la mie

În Bucureşti, incidenţa cazurilor de COVID a depăşit astăzi nivelul de 4 la mia de locuitori, cumulat în ultimele 14 zile, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică. Este cea de-a patra zi în care acest indicator se situează peste pragul de 3 la mie, de la care se impun restricţii suplimentare pentru combaterea pandemiei.

Astfel de măsuri se aplică, de astăzi, în Capitală – este vorba, între altele, despre obligativitatea prezentării certificatului digital COVID pentru accesul la evenimente publice şi private. În şapte localităţi din apropierea Capitalei, rata de incidenţă a cazurilor de coronavirus a depăşit pragul de 6 la mia de locuitori. Urmează ca acolo, în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, să se instituie carantină între orele 20:00 şi 5:00 dimineaţa şi program redus, până la ora 18:00, pentru magazine.

Potrivit Prefecturii Judeţului Ilfov, este vorba despre Afumaţi, Bragadiru, Chiajna, Dobroeşti, Mogoşoia, Popeşti Leordeni şi Voluntari. Persoanele vaccinate anti-COVID vor fi exceptate de la măsura intrării în carantină./geftene/cionescu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 25 septembrie