Moscova se disociază de proiectul de lege georgian privind agenții străini

Kremlinul nu are nicio legătură cu proiectul de lege georgian privind agenții străini, a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov.

‘Kremlinul nu le-a sugerat absolut nimic. Kremlinul nu are absolut nimic de-a face cu aceasta”, le-a spus el reporterilor, atunci când a fost rugat să comenteze afirmația potrivit căreia legea din Georgia privind agenții străini ar fi fost sugerată de către Kremlin.

”Despre practica introducerii acestor legi… Statele Unite au devenit pionieri în acest domeniu, la sfârșitul anilor 30, dacă îmi amintesc bine. Una dintre versiunile proiectului de lege, din câte înțelegem, era foarte asemănătoare cu legea din SUA. Cea de-a doua versiune a fost mai puțin asemănătoare cu legea Statelor Unite, dar a fost mult mai blândă în esență. Nu avem nimic de-a face cu nici una”, a subliniat el.

Majoritatea parlamentară din Georgia a susținut, marți, în primă lectură, unul dintre proiectele de lege aflate în discuție privind înregistrarea agenților străini. Ulterior, liderii opoziției și-au îndemnat susținători să meargă la o acțiune de protest, unde au avut loc confruntări cu poliția. Joi, partidul de guvernământ Visul Georgian și majoritatea parlamentară au decis să retragă proiectul de lege din Parlament, ceea ce a provocat tulburări în societate./vdraguta/gpodea

www.interfax.ru – 9 martie