Parlamentul European va dezbate pe 14 martie situația Republicii Moldova și provocările pe care autoritățile de la Chișinău trebuie să le gestioneze

Parlamentul European va dezbate astăzi, 14 martie, situația din Republica Moldova și provocările pe care autoritățile de la Chișinău trebuie să le gestioneze în această perioadă, în urma recentelor proteste de stradă și avertizări cu privire la o lovitură de stat.

Într-un comunicat de presă, legislativul european face referire la avertismentele făcute de autoritățile de la Chișinău potrivit cărora Rusia dorește să organizeze o lovitură de stat în Rep. Moldova, inclusiv prin sabotaj și prin stimularea tulburărilor civile, ca o modalitate de a opri procesul de integrare a țării în Uniunea Europeană, scrie Radio Chișinău.

Chestiunea privind situația din Republica Moldova va fi dezbătută în Parlamentul European în seara zilei, după ce vor fi puse în discuție subiectul privind securitatea energetică a Uniunii Europene, consolidarea cooperării transatlantice, deteriorarea democrației în Israel și evoluțiile politice în Georgia.

Dezbaterea privind provocările întâmpinate de Republica Moldova ca urmare a războiului din Ucraina și încercărilor de destabilizare din partea Rusiei, va fi urmată de o declarație a șefului politicii externe a UE, Josep Borrell. (…) O rezoluție privind situația din Republica Moldova ar urma să fie supusă la vot în Parlamentul European, într-o sesiune plenară viitoare./csimion

www.radiochisinau.md – 14 martie