Contract pentru exploatarea gazelor naturale de la Marea Neagră, semnat de Romgaz, OMV și Transgaz

Realizator: Guvernul a făcut astăzi un nou pas în seria demersurilor pentru exploatarea gazelor naturale de la Marea Neagră din perimetrul Neptun Deep, prin încheierea unui contract de rezervare pe care l-au semnat Romgaz, OMV și Transgaz. Contractul este angajamentul ferm pentru dezvoltarea unui gazoduct între localitățile Tuzla și Podișor – după cum a arătat premierul Nicolae Ciucă.
Nicolae Ciucă: Documentul ce tocmai a fost parafat are în vedere construirea unei conducte de transport gaze naturale pe direcția Tuzla-Podișor, cu o lungime de peste 300 de km. Estimată la 500 de milioane de euro, această investiție va face posibil ca în nodul tehnologic de la Podișor gazele din Marea Neagră să intre în sistemul național de transport și să ajungă astfel la operatorii economici și la gospodăriile din localitățile racordate la sistem.
Realizator: Premierul a mai spus că un alt beneficiu al acestui proiect este legătura pe care o va face între sursele noi de gaze naturale din coridorul transbalcanic și coridorul vertical din care face parte și conducta BRUA – ne-a informat reporterul RRA Andrei Șerban./cvanatoru

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 16 martie)