(Photo by Hector Vivas / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)

Fostul număr mondial de tenis, una dintre cele mai mari jucătoare, Martina Navratilova, de nouă ori câștigătoare la Wimbledon, a anunțat că s-a vindecat de cancerul dublu, la sân și la gât, de care anunţase că suferă în luna ianuarie. Navratilova a dat vestea cea bună în timpul unui interviu acordat jurnalistul englez, Piers Morgan, care va fi difuzat marţi în versiunea sa integrarlă.
Navratilova, în vârstă de 66 de ani, povestise pe rețelele de socializare că noul diagnostic (în urmă cu 13 ani ea învinsese o altă tumoare) a fost pus după descoperirea unui ganglion limfatic mărit la gât. Victoria împotriva bolii a fost confirmată de medicii care au tratat-o: ”Inițial, trei zile consecutiv am intrat în panică, deoarece că am crezut că nu voi ajunge să mai sărbătoresc urmatorul Crăciun”. Apoi mărturisirea: ”Tratamentul pentru a învinge cancerul este cu siguranță cea mai dificilă provocare cu care m-am confruntat vreodată în viața mea”.
Navratilova a precizat că descoperirea bolii a constrans-o să suspende planurile de a adopta un copil împreună cu soția ei Julia Lemigova. Daily Mail, care relatează știrea, scrie că fosta campioană, după ce aflat diagnosticul, îngrozită, începuse să întocmească lista cu lucrurile pe care dorea să le facă înainte de a muri. Cu toate acestea, a continuat să lupte iar acum spune că mai are doar două săptămâni de şedinţe de radioterapie la sâni, înainte ca tumoarea să fie eradicată oficial./cpaunel
https://www.lastampa.it
Traducerea Cătălina Păunel