Occidentul conduce omenirea în pragul unui Armaghedon nuclear (Ambasadorul Rusiei în SUA, Anatoli Antonov)

Ambasadorul Rusiei în Statele Unite, Anatoli Antonov, a acuzat Occidentul că aduce omenirea tot mai aprope de un Armaghedon nuclear. Anatoli Antonov a atras atenția asupra faptului că, practic, consecințele negative ale utilizării muniției cu uraniu sărăcit au fost confirmate în repetate rânduri de jurnaliștii occidentali.

Țările occidentale, conduse de Statele Unite, au decis să conducă omenirea către o linie periculoasă, dincolo de care se profilează Armaghedonul nuclear, a declarat miercuri, ambasadorul Rusiei la Washington, Anatoli Antonov, comentând declarațiile oficialilor Administrației americane, potrivit cărora muniția cu uraniu sărăcit este un tip de arme folosite de decenii şi nu reprezintă un risc major.

‘Este destul de dificil să comentezi acest gen de aberaţii. Oficialii americani, prin declarațiile lor iresponsabile, au atins un nou minim. Un flux continuu de arme mortale este asigurat în Ucraina, cu ajutorul căruia sunt ucişi civili, sunt distruse zonele rezidențiale, școli, spitale, grădinițe’, a subliniat Antonov, ale cărui afirmaţii sunt citate de Serviciul de presă al Ambasadei Rusiei de la Washington.

‘Dar aceasta nu este suficient pentru călăii occidentali. Acum, se pare că vor să aprovizioneze naziștii de la Kiev cu obuze cu uraniu sărăcit!’, a adăugat el. ‘Se pare că Occidentul vizionar, condus de Washington, a decis în mod iremediabil să aducă omenirea către o linie periculoasă, dincolo de care se profilează din ce în ce mai clar Armaghedonul nuclear’, a adăugat ambasadorul.

Șeful misiunii diplomatice ruse din SUA a atras atenția asupra faptului că ‘consecințele negative ale utilizării unor astfel de muniții au fost confirmate în repetate rânduri, de jurnaliștii occidentali’. ‘Dacă nu doriți să ne ascultați, atunci urmăriţi reportajele colegilor voştri europeni’, a subliniat el. Antonov a amintit că ‘atunci când este folosit acest tip de muniție, praful radioactiv se depune peste tot pe sol’. ‘Acesta este extrem de toxic și nu poate fi decontaminat. Astfel de substanțe provoacă focare de boli oncologice. Americanii știu foarte bine acest lucru, pentru că au folosit deja aceste arme în Irak și în Iugoslavia. Victimele au suferit de boli fatale, iar copiii se năşteau cu malformaţii’, a subliniat ambasadorul./vdraguta/cpodea

Agenţia de presă TASS – 23 martie